Banner.png
Banner.png

Flexible laboratories, classrooms, collaborative & research spaces

Sis & Herman Dupré Science Pavilion

Saint Vincent College

The 107,000 square-foot Saint Vincent College Science Pavilion features a large two-story atrium space that serves as a gateway into the entire complex. Within the central core of the building are common-use spaces such as a 90-seat lecture hall, the planetarium, the Dean’s office suite and several general-purpose lab spaces. Three existing buildings were completely renovated and house updated lab, research and classroom space for all of the science departments. The $32 million project incorporates sustainable design features that improve the quality of the site, reduce water and energy consumption, use materials that reduce the impact on the environment and, provide for a healthy indoor workplace. Completed in 2012, the Science Pavilion achieved LEED® Gold Certification by the U.S. Green Building Council.

Location

Latrobe, PA

Project Title

Addition/Renovation

Size

107,673 sqft.

Highlights

LEED Certified Gold

2-Story Atrium Gateway

90-Seat Lecture Hall

Planetarium

Connected 3 Buildings

Flexible Lab & Support Spaces

Dean’s Office Suite & Faculty Offices

Biology, Chemistry & Physics Lab

Classrooms

Greenhouse

Computer Lab

Lounge & Hospitality Suite